Turquality ve Marka Uzmanlığı-Vizyon Programı İTÜ’de açıldı
Turquality ve Döviz Kazandırıcı Faaliyetler Derneği (TDKF) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliğiyle yürütülen Turquality ve Marka Uzmanlığı-Vizyon Programı açıldı.
İTÜ Ayazağa Kampüsü’ndeki açılış törenine, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın yanı sıra, TDKF Kurucu Lideri ve Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Progroup Yönetim Kurulu Başkanı katıldı. Dr. Salim Çam ve çok sayıda davetli katıldı.
Yaklaşık 70 saat sürecek eğitim programında katılımcılara Turqualty İş Modeli Algoritması, Finansal Yönetim, Yeni Ürün Geliştirme, Sürdürülebilirlik, Planlama Yönetimi, Tedarik Zinciri Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Stratejik Pazarlama-Kurumsal Yönetim, Yapay Zeka gibi birçok konuda eğitim verilecek. İstihbarat ve Dijitalleşme. Eğitim sonunda sertifikayı alanlar Turquality sağlayacak firmalarda istihdam imkanına sahip olacak.
Eğitimlerin gece verileceğini ancak bu eğitimlerin son derece pahalı kişiler tarafından verileceğini belirten Tüzmen, şu ifadeleri kullandı:
“Ben serbest paraşütçüyüm. Dünyada açılmadığı zaman işe yaramayan iki şey vardır derlerse, biri paraşüt, diğeri zekadır. Zekayı açmak için İTÜ başarıyla devam ediyor. 250 yıldır bu işi yapıyoruz, öğrencileri, iş dünyasını, bürokratları bir araya getirerek güzel bir etkileşim içinde olmalarını sağladık, “Bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz.”
Bakan Bolat açılış konuşmasını yaptı
Çam, açılış konuşmasında, Turquality ve Marka Uzmanlık-Vizyon Programı’nın ilk dersini Bakan Bolat’ın vereceğini belirterek, “Varlığından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Turquality ve Marka Uzmanlık-Vizyon Programı ile bir ilki gerçekleştiriyoruz” dedi. Türkiye’de zamanında sanayicilerin, liderlerin, “Uzmanlar ve akademisyenlerin bir araya getirilerek uygulanması, sonuç alınması ve sonuçların ölçülmesine yönelik bir program başlatıldı.” dedi.
Çam’ın ardından söz alan Koyuncu, katılımcıları İTÜ’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Türkiye’nin uzun yıllardır ihracata dayalı kalkınmayı ön planda tutan ekonomi politikaları benimsediğini kaydeden Koyuncu, “Bu kapsamda ihracatçı firmalarımıza birçok farklı destek sağlanıyor. Mali teşviklerin yanı sıra yerli girişimcilerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli ihracat uzmanlarının yetiştirilmesi ve Üreticilerin yüksek katma değerli ihracat hedeflerine ulaşmasında son derece önemli.” dedi.
Açılış dersini Bakan Bolat’ın verdiği Turquality ve Marka Uzmanlığı-Vizyon Programı, yarın eğitimlerle devam edecek.